Challenge For All Drejebog – Howtotri

Din guide til Challenge For All og dit første triatlonstævne

Skal du prøve kræfter med triatlon, og har du mod på at tage udfordringen op? Så arrangerer Garmin Challenge Herning den 13. juni et triatlonstævne for ALLE i den flotteste kulisse midt i Herning City. Distancen er 400 meter svømning i Fuglsang Sø, 20 km cykling omkring Herning og 5 km løb i hjertet af Herning med afslutning på Torvet i Herning.

Triatlon er kendt som en udstyrssport af dimensioner. Garmin Challenge For All er lavet så ALLE kan være med og prøve kræfter med triatlon. Det er intet krav at have racercykel, triatlondragt eller våddragt. For at deltage er det et krav at du kan svømme 400 meter og at du er over 18 år.

Så find din mountainbike, damecykel eller trehjulet frem og tag udfordringen op. Har du ikke en triatlondragt i skabet, kan den erstattes af en badedragt og almindeligt cykel- og løbetøj. En våddragt skal heller ikke være undskyldningen, da vi har  lånevåddragter til rådighed for Garmin Challenge For All deltagerne. Skriv til info@racemakers.dk og sikre dig en våddragt til stævnet.

Nedenfor finder du de nødvendige informationer, der skal til for at sætte dig i gang med triatlonsporten.

Triatlon består grundlæggende af tre discipliner: Svømning, cykling og løb. Mellem hver disciplin foregår to skift kaldet T1 og T2. Disse kaldes transitionen og bliver populært betegnet som triatlons fjerde disciplin. T1 er overgangen fra svømning til cykling, T2 er overgangen fra cykling til løb. Hvert skift foregår i en såkaldt trasitionszone og ved Garmin Challenge For All er dette to forskellige steder. Derfor er det vigtigt, at du pakker de rigtige ting i de rigtige poser, eller racebags.

Racebags får du udleveret sammen med dit startnummer når du registrerer dig/melder din ankomst om fredagen eller på dagen (lørdag). Åbningstider for registreringen kan du se på tidsplanen under fanen atleter. Når du registrerer dig modtager du dit startnummer, goodie-bag og dine racebags i følgende farver:

  • Blå: Den blå racebag er en swimbag. Den er beregnet til, at du kan opbevare de ting du skal benytte til svømningen (hvis du tjekker ind på dagen (lørdag), er dette dog ikke nødvendigt). Når du har taget de ting på du skal bruge til svømningen, kan du fylde tasken med de ting du skal bruge efter løbet, derfor kaldes tasken også afterracebag. En bil transporterer tasken ind til T2 mens eventen løber af stablen. På den måde kan du hente tasken, sammen med dine andre ejendele i T2, når du er kommet i mål.
    Du kan også give den til venner eller familie, som kan give den til dig, når du er kommet i mål.
  • Lilla: Den lilla pose er din bikebag, den taske hænger i T1 på et stativ, når du kommer op af vandet. I denne taske skal dine cykelting være placeret. Nedenfor er listet de ting der anbefales i i din bikebag.
  • Rød: Den røde pose er din runbag. Denne taske er placeret i T2, hvor du skal bruge de ting du skal bruge til løbeturen. Nedenfor er listet de ting der anbefales i din runbag.

 

Transitionbag Indhold
Swimbag/afterracebag – Blå Til svømning
–          Racetøj/badetøj
–          Våddragt
–          Badehætte
–          Svømmebriller
–          Evt. babyolie til nakken hvor våddragten kan gnaveTil afterrace:
–          Tørt tøj
–          Evt. andre sko
Bikebag – Lilla –          Cykelhjelm
–          Cykelsko
–          Cykeltøj, hvis du ikke har det på under våddragten.
–          Energibar/energi gel
–          Evt. solbriller
–          Evt. strømper.
–          Evt. håndklæde til at tørre dig af når du kommer op af vandet
Runbag – Rød –          Løbesko
–          Strømper (hvis du ikke har haft strømper på under cyklingen).
–          Nummerbælte
–          Energi gels
–          Evt. løbevisir

Join over 20 thousand other fans - follow us