Garmin Challenge Herning Nordic Championship kan desværre ikke afholdes på grund af Corona Virus

Vi kan desværre ikke afholde Garmin Challenge Herning den 13. juni 2020 på grund af Corona Virus. Vi arbejder på en løsning, så vi kan finde en ny dato hvor der igen kan komme Challenge til Herning.

__________________________________________________________________________________________________

Herning lægger den 13. juni 2020 grund for det Nordiske Mesterskab i triatlon på middeldistancen. Den 6. udgave af løbets historie får dermed titlen som Garmin Challenge Herning Nordic Championship. Vi er stolte over, at vi sammen med Herning, sponsorer og atleter kan løfte stævnet til et Nordic Championship.

Challenge Denmark deler filosofien fra Challenge Family, som vi er en del af. Derfor tror vi på, at ethvert event skal være specielt og unikt for alle, der deltager, og med “alle” mener vi ALLE. Derfor er det lige meget for os om du er førstegangsudøver, en erfaren veteran eller en hurtig verdensmester, alle deltagere er lige vigtige for os.

Vi forstår også, hvad det kræver af dig og dine omgivelser, når du træner til et event. Derfor vil vi gøre meget for at gøre tilskueroplevelsen lige så god: Gennem fantastiske svømmelokationer, smukke cykelruter med nøje udvalgte hotspots, hvor du kan følge dine favoritatleter, såvel som løberuter i centrum af byerne, hvor der er rig mulighed for at se atleterne. Sidst men ikke mindst går vi langt for at lave intense opløb, hvor du kan følge atleterne på deres sidste meter mod mållinjen.

Vi kan dog ikke lave et sådan event helt alene. Vi er afhængige af de mange frivillige, der hvert år er klar til at hjælpe os med at organisere og udføre hvert event. Vi tror på, at I, de frivillige, er en lige så vigtig del af familien som deltagere og tilskuere.

Vi er alle en del af Challenge Family! “We Are Triathlon!”

FØLG CHALLENGE DENMARK PÅ INSTAGRAM

instagram.com/challenge_denmark/

Ved Garmin Challenge Herning Nordic Championship får du mulighed for at prøve kræfter med mellemdistancen, den halve jernmand, inden for triatlon. Således skal du svømme 1900 meter, cykle 90 kilometer og løbe 21,1 kilometer (et halvmaraton), før du kan kalde dig Garmin Challenge Herning Nordic Championship finisher.

Fuglsang Sø

Svømningen til Garmin Challenge Herning Nordic Championship foregår i Fuglsang Sø. En stor anlagt sø i udkanten af Herning, som herningenserne tager til om sommeren for at bade. På den måde er der lagt op til en god svømmeoplevelse, hvor du ikke risikerer at støde på brandmænd eller des lige.

Svømningen

Når så startskuddet endeligt lyder vil du mærke suset og hoppe i vandet sammen med 1200 andre atleter, der er lige så spændte som dig. De første 100-200 meter vil være hektiske, men du kan vide dig sikker ved at vide, at der er over 50 frivillige på og ved vandet, hvis eneste formål er at garantere din sikkerhed. Når du runder første bøje vil den værste storm være ovre og du kan finde dit flow. Herefter venter der blot en runde i Fuglsang Søs rolige vand og så vil du have gennemført 1900 meters svømning og være færdige med dagens første disciplin.

T1 – Første Transition Zone

Stemningen omkring Fuglsang Sø til Garmin Challenge Herning Nordic Championship er også noget helt særligt. Om morgenen, når du ankommer sammen med de andre atleter vil du mærke denne helt særlige stemning, hvor pladsen, der udgør T1 summer af aktivitet: Atleter, der sikrer de sidste detaljer på cyklen, frivillige, der hjælper atleter, dommere og officials, der gør de sidste forberedelser, så alt er klar, når du hopper i vandet. Derudover vil luften over pladsen lyde af mediehelikopteren, der varsler den stille ankomst af tilskuere og mediefolk, der kommer for at dække stævnet.

Efter svømningen venter der dig en 90 kilometer lang cykeltur i området omkring Herning. Cykelruten til Garmin Challenge Herning Nordic Championship er én lang rundstrækning på en blanding af små og store veje, hvor der er rig mulighed for at gå ind i dig selv, træde watt, mens du lige så stille æder kilometer efter kilometer.

Cykel ruten

Når du rammer cykelruten til Garmin Challenge Herning Nordic Championship vil du opleve den midtjyske hede, når det er bedst. Cykelruten går syd om Herning ad små svingende veje, gennem små byer og skove. Første depot møder du i Troldhede efter cirka 30 kilometer. Herefter byder ruten på flade veje mod Brande, hvor der er rig mulighed for at hamre watt og få fyret op under kedlerne. Efter Brande vender du snuden ind mod Herning igen og lander i Sdr. Anlæg. Så venter blot en lækker løbetur i Herning City.

Stabilitet, høj fart, sikkerhed

Garmin Challenge Herning Nordic Championship-cykelruten er en ret flad cykelrute med under 500 højdemeter over hele strækningen. Ruten består af rullende bakker,  som ikke kræver det store af dig. Samtidig har vi tænkt på at sikre, at ruten har så få skarpe sving som muligt, så du kan holde en stabil og høj fart. Når du deltager i vores løb er det vores fornemste opgave at sikre, at du føler dig sikker. Således bruger vi hvert år omkring 200 frivillige på at sikre cykelruten og hjælpe dig med at finde vej. Det betyder, at du som rytter kan føle dig sikker og få den bedste løbsoplevelse på dagen.

Efter en god cykeltur er du nået til den sidste disciplin, hvorefter du kan kalde dig Garmin Challenge Herning Nordic Championship finisher. Løberuten er en simpel rundstrækning i Herning centrum, hvorefter du til slut vil løbe i mål på Torvet og være stolt af, hvad du har præsteret.

T2 – Anden Transition zone

Du vil opleve stemningen på løberuten så snart du forlader T2. Her vil du blive mødt af op mod 25.000 tilskuere, der vil heppe og bære dig igennem de sidste 21,1 kilometer. De eneste rolige minutter du vil få er når du løber ud mod vendepunktet på Gl. Vejlevej, hvor du kan samle tankerne, inden du igen bliver mødt af brølet fra publikum, der fortsætter indtil du rammer opløbet på Torvet. Her vil larmen fra publikum blande sig med speakerens talestrøm, mens dit navn bliver råbt op, når du løber de sidste 100 meter mod mållinjen. Herefter venter lækker forplejning i afterrace-området, hvorefter du kan mødes med din familie og kunne slappe af oven på en god og stemningsfyldt dag i triatlonens navn.

Finisher

Løberuten til Garmin Challenge Herning Nordic Championship er tilrettelagt for at du skal få den bedste oplevelse. Du vil både opleve at løbe på flad lige vej, løbe over en kringlet gangbro, samt få lange lige stræk, hvor du kan koncentrere dig om dit løb. En af de tilbagevendende features på løberuten er Herning Bibliotek, der hvert år huser cirka 200 meter af løberuten, der går gennem bibliotekets foyer. Dette skaber en helt unik stemning, hvor du som deltager hele tiden vil opleve noget nyt. Samtidig er den helt unikke opløbsstrækning et emne i sig selv, hvor du oplever en sand byfest mens du løber over målstregen. I afterrace området har vi sørget for badefaciliteter sammen med en restitutionszone og rigelig med mad, så du hurtigt kan restituere oven på dagens strabadser.

Bliv Garmin Challenge Herning 2020 Nordic Championship Finisher her!

BLIV FINISHER

Join over 20 thousand other fans - follow us