Ruter – 2019

TYR Svømmerute

Svømningen ved Garmin Challenge Herning foregår igen ved Fuglsang Sø, der er smukt beliggende ved udkanten af Herning, som har været traditionen siden 2015.

Fuglsang Sø er en kunstig sø ved Hernings udkant, der blev færdig i 2006. Søen er 800 meter lang, 450 meter bred og er 6 meter dyb på det dybeste sted.

Siden åbningen i 2006 er Fuglsang Sø blevet en af Hernings store attraktioner. Søen ligger smukt og er nem at komme til, hvilket gør søen perfekt til gåture, svømning og fiskeri, hvilket gør søen til et af herninggensernes foretrukne udflugtssteder. Om sommeren er Fuglsang Sø et af de bedste svømmesteder i hele Herning Kommune.

Under svømningen vil du gå i vandet via den nordlige rampe. Herfra vil du svømme nord langs kysten og følge kystlinjen øst-på. Herefter vil du dreje næsten 90 grader for at svømme søens fulde længde og ende op i søens sydlige ende, hvorfra du igen vil krydse søen langs kystlinjen og følge den vestlige kystlinje op til den sydlige rampe og komme op af vandet.

 1.9 KM Svømning

Cykelrute

Når du rammer cykelruten til Garmin Challenge Herning vil du opleve den midtjyske hede, når det er bedst. Først cykler du sydpå ad små svingende veje gennem små byer. Fra første depot kommer der lange strækninger hvor ruten byder på fladt midtjysk hede terræn med gårde og marker. Der er lange lige stræk på helt op til 10 km på gode og overskuelige veje, der tillader høje watt. Når turen går op mod Herning igen, kommer du igennem brunkulslejrene ved Søby og rammer Herning fra syd, ad mindre veje. De sidste 6 kilometer er et fladt stykke med 2 venstresving hvor du kan give den gas op mod T2.

Udfordringen på dagen er at vide hvor vinden kommer fra og derudfra planlægge hvordan kræfterne skal økonomiseres.

Du kan læse videre eller du kan finde ruten i GPX-format HER.

Stabilitet, høj fart og sikkerhed.

Garmin Challenge Herning-cykelruten er en flad cykelrute med 470 højdemeter over hele strækningen. Højdemeterne er rullende bakker, som ikke kræver det store af dig. Samtidig er ruten lavet så der ikke er så mange sving udover at følge vejens forløb. Der er lange lige flade stræk som gør at du kan holde stabil og høj fart. Vi holder høj sikkerhed og bruger omkring 200 personer ude på ruten for at hjælpe dig med at finde vej og passe på dig. Det betyder at du som rytter udelukkende skal koncentrere dig om et optimalt løb. Vi skal nok passe godt på dig.

Ruten begiver sig gennem det golde hedelandskab, der præger Midt-vest-jylland, hvor du vil opleve blomstrende lyng, delikate aromaer og lærkens sang vil følge dig, mens du presser dig selv til det yderste.

På ruten vil du både opleve hurtige, lange, flade stykker, hvor du kan fokusere på at træde watt, men du vil også opleve rullende bakker og en hård vestenvind. Ruten slutter af med flere lange lige stykker, hvor du kan få kadencen op og forberede dig mentalt på løberuten.

90 KM Cykling

Garmin Challenge Herning Løberute

4 runder af 5,2 km giver løberuten til Garmin Challenge Denmark de bedste betingelser for at blive en stor triatlonfest, og det bliver det! Ruten foregår i Herning centrum med Hernings gågade som centrum for ruten og festen.

Du kan finde ruten i GPX-format HER.

Løberuten starter ved Sdr Anlæg, hvorfra ruten går sydpå ad Gl Vejlevej. For enden af Gl. Vejlevej skal du 180 grader retur, forbi Sdr. Anlæg, Under Boulevarden via en længere tunnel, der fører dig op til strøget. På strøget løber du først mod vest, helt ud til vestergade, inden turen går retur mod Torvet. På Torvet fortsætter ruten østpå gennem Østergade, bagom og igennem biblioteket og igen østpå Østergade som er Hernings svar på Jomfruanegade.

For enden af Østergade går ruten 180 grader tilbage gennem Østergade, bag om biblioteket og under banegården inden du igen rammer Gl. Vejlevej.

 21,1 KM Løb

Join over 20 thousand other fans - follow us